Video

UWV helpt bij opleiden horecapersoneel

Maar liefst 35 procent van de horecabedrijven kampt met een personeelstekort, zo blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit tekort aan arbeidskrachten is ook terug te zien in de ruim 23.000 openstaande vacatures in de horeca aan het eind van het derde kwartaal van 2019. Tegelijkertijd blijft de omzet al een aantal jaren stijgen. Hotelketen Radisson Blu leidt horecapersoneel op: jong en oud, met en zonder ervaring.

Loyale werknemers

Koksopmaat is een initiatief waarin UWV, de WerkgeversServicepunten (WSP’s), Groot-Amsterdam, Flevoland en 10 grote horecabedrijven samenwerken om nieuw horecapersoneel op te leiden. Cookcamp van Koksopmaat is de eerste (basis)koksopleiding die maar 12 weken duurt, waarbij de leerlingen een branche-erkend diploma halen én een vaste baan in het vooruitzicht krijgen. De opleiding is een mooie eerste stap naar een verdere carrière in de keuken. Hotelketen Radisson Blu is een van de plekken waar de leerlingen van Cookcamp binnenstromen. Dat zijn niet alleen jonge mensen, maar ook mensen die na een carrière elders een switch willen of moeten maken en ingeschreven staan bij UWV. Cor Ruiter, hoofdchef Radisson Blu Schiphol: ‘Dat zijn fijne werknemers. Ze zijn loyaal en ze zijn er gewoon altijd, ook ’s morgens om 5 uur voor de ontbijtdienst. Dat mensen doorgegroeid zijn na een aantal jaren, is leuk om te zien.’

 

Cookcampprogramma

Het Cookcampprogramma is een opleiding van 12 weken, waarna wordt afgesloten met een examen. Via de WSP’s komen de horecabedrijven aan kandidaten. Met het SVH-diploma kunnen ze direct fulltime starten bij de werkgever waar ze dan al werken.

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl