Werkgeverschap

Goed werkgeverschap begint bij goed zorgen voor je werknemers en je onderneming. Door groei en ontwikkeling mogelijk te maken, en zaken goed te regelen. UWV helpt je hierbij graag verder, en ondersteunt je bij het vinden van oplossingen bij arbeidsmarktvraagstukken.

Meulenkamp

Groeien

Inspiratie voor de ontwikkeling van je bedrijf en jouw werknemers. 

Zaken goed regelen

Heldere uitleg over werkgeverstaken en verhalen van andere werkgevers.

Werkgeverschap met impact

In de basis gaat werkgeverschap om zaken goed regelen voor je werknemers. Werkgeverschap met impact gaat verder. Hoe jij invulling geeft aan werkgeverschap, heeft invloed op het welzijn en werkgeluk van je werknemers. Ook kan je met goed werkgeverschap bijdragen aan de maatschappij. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees op dit platform hoe andere werkgevers op unieke wijze invulling geven aan werkgeverschap.

UWV werkt voor ons allemaal

RataPlan-medewerker Karina verzorgde in samenwerking met UWV en het WSP een interne opleiding voor logistiek medewerkers. Daarmee biedt ze mensen kansen binnen en buiten de kringloopketen.

Een logistiek medewerker vinden was lastig voor Spruit Aandrijftechniek. Via UWV kwam het bedrijf in contact met Patrick. Die had net bij RataPlan zijn diploma behaald.

Teamleider Talitha van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) vertelt waarom een omscholingstraject een goed idee is om aan nieuwe werknemers te komen.

Openstaande functies vullen met omgeschoolde kandidaten. Marlies van Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW) legt uit waarom dat dé oplossing is voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Uitgelicht

Mensen vinden: In de huidige arbeidsmarkt kan het een uitdaging zijn om mensen te vinden voor je bedrijf. Maar heb je als werkgever alle opties al verkend? 

 

Mensen vinden

Mensen vinden: zo doen anderen het

Deze werkgevers werkten samen met UWV om werknemers te vinden.

27 oplossingen voor personeelstekorten

Steeds meer bedrijven worstelen met een tekort aan personeel. Hoe kan je daar als werkgever een oplossing voor vinden?

Een bloeiende sociale onderneming

De Boshalte

De Boshalte, een kiosk, terras en fietsenverhuur aan de rand van het Amsterdamse Bos, is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiende onderneming. Eigenaresse Stefanie Caton zet zich daarbij met hart en ziel in voor de maatschappij. 

Stefanie Caton ondernemer De Boshalte

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!