Werkgeversservicepunt: advies voor werkgevers

Ben je als werkgever op zoek naar ondersteuning bij vraagstukken over personeel en arbeidsmarkt? Dan is het werkgeversservicepunt (WSP) graag sparringpartner. ‘Met ons brede netwerk en kennis van subsidie tot wetgeving, verschillende sectoren en regionale arbeidsmarkten kunnen we het verschil maken voor jouw organisatie.’

Wat is het werkgeversservicepunt?

Het werkgeversservicepunt is een samenwerking tussen UWV, gemeenten, opleiders en lokale partners. Het bemiddelt niet alleen uitkeringsgerechtigden naar werk. We helpen ook werkgevers bij het vinden van een passende kandidaat. Vaak met maatwerk, zoals een individueel traject, maatwerkarrangementen of een leerwerktraject. Iets voor jouw organisatie?

 

Werkgeversservicepunt helpt met oplossingen bij personeelstekort

In tijden van personeelstekorten kan het anders organiseren van werk een oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van niet-specialistische taken. Hiermee ontstaat er een nieuwe functie waarvoor minder eisen gelden, terwijl andere werknemers ontlast worden. Adviseurs bij WSP onderzoeken welke oplossing voor jou het beste past.

 

Werkgeversservicepunt UWV ondersteunt sociaal ondernemen

Wil je sociaal ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek bieden in jouw bedrijf? Ook daarvoor kun je bij het WSP terecht. Onze adviseurs nemen je zoveel mogelijk werk uit handen bij het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met jou en de werknemer kijken we naar de mogelijkheden.

 

Iemand met een beperking in dienst?

Ga je net als UWV voor een maatschappij waarin iedereen kan meedoen? Daar zijn soms wat extra hulpmiddelen voor nodig, zoals een aangepast bureau, een traplift of een baancoach. Maar ook financiële hulpmiddelen zoals loondispensatie en de no-riskpolis. Als werkgever hoef je niet alleen alle risico’s te dragen als je iemand met een beperking in dienst neemt. Onze adviseurs staan voor je klaar.

 

Werkgeversservicepunten hebben arbeidsmarktinformatie

Als werkgever wil je op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Adviseurs werkgeversdiensten bieden je meer dan dat. Met persoonlijk advies en specialistische kennis en inzichten afgestemd op jouw sector, of dat nu de bouw, zorg, horeca of een andere sector is.

Je vindt onze werkgeversservicepunten in alle 35 arbeidsmarktregio’s.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl