Vitaliteit en Verzuim

Vitaliteit en Verzuim

Hoe voorkomt u uitval bij uw personeel, en wat moet u als werkgever precies doen bij verzuim en re-integratie? Goed werkgeverschap betekent goed voor uw medewerkers zorgen. UWV helpt u op weg.

Vitaliteit en Verzuim

Waarmee kunnen wij u verder helpen?

Uw medewerkers zijn uw kapitaal. Het is dan ook in het voordeel van iedereen als zij fit en gezond blijven. Toch kunt u niet altijd voorkomen dat uw medewerkers, al dan niet tijdelijk, uitvallen. Wat zijn dan uw verplichtingen, en hoe kunt u uw medewerkers zowel preventief als reactief helpen bij ziekte, verzuim en uitval?

Actiemomenten bij ziekte medewerker

Is uw medewerker ziek? Dan gelden er voor werkgevers bepaalde actiemomenten, afhankelijk van de ziekteduur van uw medewerker.

Acties bij zieke werknemer

Actiemomenten bij ziekte medewerker

Houdt uw personeel gezond

Burn-out is een veelvoorkomende reden van uitval bij personeel. Coach Monica Scheffer geeft tips om deze aandoening te helpen voorkomen.

Voorkom uitval

Vitale en gelukkige werknemers zorgen voor minder verzuim en meer productiviteit. Dat kunt u als werkgever makkelijk zelf realiseren, terwijl ook UWV vergoedingen biedt.

Ziek van verveling

Een bore-out is de tegenhanger van een burn-out. Maar de symptomen zijn hetzelfde. Wat kunt u als werkgever doen om dit te voorkomen?

Aflopend contract

Uw medewerker gaat ziek uit dienst

Loopt het contract met uw werknemer af en is hij/zij ziek? Dan is het belangrijk op tijd de juiste stappen te zetten.

Uw medewerker gaat ziek uit dienst
Zieke medewerker en loondoorbetaling
Opzegverbod bij ziekte

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!