Modeteam, opleiden in theorie en praktijk

Modewinkels staan te springen om goed personeel. Gepassioneerde verkopers zijn moeilijk te vinden, ontdekte Modeteam. Dit detacheringsbureau voor modeprofessionals klopte bij UWV aan met een plan. Met succes.

 

Jarenlang hadden Ludo Tissingh en zijn vrouw Sonja, eigenaren van Modeteam, modewinkels. Hij is dus bekend met de pieken en dalen binnen de branche. ‘De ene keer zat ik te springen om extra personeel, een maand later had ik te weinig werk. En ik was zeker niet de enige.’ Nadat hij zijn winkels verkocht had, startte hij Modeteam. Uitgangspunt: een flexibele pool van medewerkers waar iedere modezaak in het midden- en hoge segment gebruik van kan maken.

‘Ook in deze branche zijn er personeelstekorten. Er zijn wel kandidaten, maar dat zijn vaak net niet de mensen die onze opdrachtgevers zoeken. Ze bezitten nog niet alle benodigde kwaliteiten. Gelukkig besefte ik al snel dat dit op te lossen is, met een opleiding. Dat was de start van de samenwerking met Aventus en UWV’, vertelt Ludo Tissingh enthousiast.

 

UWV zoekt, Modeteam leidt op

UWV zoekt de kandidaten, ROC Aventus (richting detailhandel) verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding. Modeteam geeft vervolgens de praktijkopleiding in de winkel en begeleidt elke kandidaat, waarna Modeteam binnen 2 maanden een baan binnen de flexpool aanbiedt. Ludo Tissingh: ‘We kijken zo min mogelijk naar het cv van de kandidaten. Waar we wel op letten zijn passie voor het vak en een aantal competenties. Denk aan sociale en communicatieve vaardigheden en commercieel denken.’

De eerste 2 groepen zijn inmiddels aan het werk en alle partijen zijn enthousiast. Modeteam, Aventus en UWV, maar ook de modewinkels die de verkopers vanuit Modeteam in dienst hebben, en bovendien de kandidaten zelf: ‘Tijdens de opleiding zien we het zelfvertrouwen groeien bij de kandidaten. In het verleden zijn ze vaak afgewezen voor banen of dachten ze dat ze deze loopbaanswitch niet konden maken. We zijn een commercieel bedrijf, maar toen we zagen wat die eigenwaarde met de kandidaten deed, gaf ons dat een erg goed gevoel. We waren al supergemotiveerd, maar nu grijpen we alle kansen aan. We gaan op steeds meer plaatsen in het land aan de slag met nieuwe groepen.’

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl