De banenafspraak volgens het residentieorkest

Ook benieuwd welke taken binnen uw bedrijf ingevuld zouden kunnen worden door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem contact op met het Werkgeversservicepunt.

Het Haagse Residentieorkest weet als geen ander dat samenwerking noodzakelijk is voor een succesvolle onderneming, en dat de kleinste noot even belangrijk is als de grootste solo. Daarom ging het orkest volgens hoofd P&O Sana van Iddekinge de samenwerking aan met UWV, om mensen met een arbeidsbeperking een goede plek in de organisatie te geven.

In het Zuiderstrandtheater bereidt het Residentieorkest zich voor op een nieuwe reeks concerten. Sana: 'Het Residentieorkest bestaat natuurlijk voor de muziek, en die is voor iedereen. En we worden mede mogelijk gemaakt door overheidssubsidies, die ook van iedereen zijn. Dat willen we dan ook weerspiegelen in ons personeelsbestand.'

'Uit het bestand van UWV hebben wij hele goede kandidaten aangeboden gekregen, waar we op basis van hun capaciteiten een takenpakket voor hebben samengesteld. Het zijn ontzettend fijne collega's die belangrijk werk doen, onder meer administratief. Dat was anders misschien wel was blijven liggen.'

Naast het Residentieorkest begeleidt UWV nog vele andere bedrijven bij het invullen van de banenafspraak. Zo zijn onder andere Landschap Noord-Holland en Cycloon Post door UWV aan de juiste kandidaten geholpen.

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl