Jobcoach helpt bij begeleiden personeel

Een jobcoach is de tussenpersoon tussen werkgever en een werknemer met de afstand tot de arbeidsmarkt. Een ideale schakel voor beide partijen, zo blijkt.

Koffiefabrikant MAAS zet graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in op de locaties waar zij werken. Om dat proces zo goed mogelijk te laten verlopen maken ze hierbij gebruik van de hulp van jobcoaches. Jobcoach Arjoma helpt bijvoorbeeld bij de begeleiding van Lotte, die wegens psychische problemen moeite heeft met het vinden en behouden van werk. Arjoma is een spin in het web voor zowel werkgever als werknemer: zij begeleidt zowel Lotte als de regiomanager bij MAAS, Ricky van Ginkel. Volgens alle partijen een fijne samenwerking, die bovendien een positieve bijdrage levert aan zowel het functioneren als het werkplezier van Lotte. Regiomanager Ricky van Ginkel: 'Een win-winsituatie. Arjoma helpt ons inzicht te krijgen in de doelgroep waar we mee werken en tegelijkertijd kan Lotte bij Arjoma terecht voor al haar vragen en zorgen rondom het werk.'

Meer weten over de inzet van een jobcoach, of andere regelingen of voordelen waar u gebruik van kunt maken? Op onze website vind u een overzicht van de mogelijkheden.

Liever direct uitvinden welke ondersteuning u kunt krijgen in uw situatie? Bekijk onze advieswijzer.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl