Leerwerktrajecten

Nieuwe werknemers vinden dankzij leerwerktraject

In een krappe arbeidsmarkt ligt nieuw, goed personeel niet voor het oprapen. Met een leerwerktraject bereiken werkgevers een grotere groep potentiële nieuwe collega’s. Op deze pagina vind je voorbeelden van hoe zo’n traject kan werken.

Leerwerktraject op maat

Check de diverse oplossingen die onder meer via UWV mogelijk zijn voor uw eigen leerwerktraject.

Inspiratie voor werkgevers

Leren van wat andere ondernemers doen: lees en bekijk verhalen van werkgevers.

 

Hoe werkt een leerwerktraject?

  • Het leerwerktraject combineert een (interne) opleiding met werk.

  • Een leerwerktraject is vooral van toepassing voor organisaties die veel vacatures willen invullen, of een structurele vraag naar personeel hebben.

  • Door een leerwerktraject te bieden vergroot je de poule van kandidaten voor jouw vacatures, zoals werkzoekenden en overstappers uit andere sectoren.

  • UWV kan je helpen een leerwerktraject op te zetten samen met een opleider.

  • Laat je inspireren door verhalen van anderen. Klik eens rond op deze site en lees hoe andere werkgevers via een leerwerktraject personeel vonden.

Video

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe helpt UWV?

De krapte op de arbeidsmarkt laat weinig bedrijven ongemoeid. Bedrijven BenDit en Rappr werkten samen met UWV om mensen te vinden die wél de motivatie hebben, maar nog niet de benodigde kennis of ervaring. Hoe ging dat in zijn werk?

Suzanne van Sinne zit op tafel. Haar nieuwe personeelslid Samantha, hurkt links. Achter de tafel zit een collega van Samantha. ze zitten in een zaal van de kinderopvangopvang met kindertekeningen

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!