Podcast

Podcastserie 'In perspectief - op zoek naar werkgeluk' met Rob Bakker

Beeld van Rob Bakker die een podcast aan het opnemen is

Rob Bakker (59) was altijd een bezig baasje. Hij werkte in de sierteelt, in de zomer bij zijn broers in de bouw en ook zijn zelf geleerde schildertechnieken zette hij veelvuldig in. Totdat hij in 2015 7 meter naar beneden valt van een steiger. Een wonder dat hij het heeft overleefd. Fysieke ongemakken heeft hij er uiteraard wel aan overgehouden. Met zijn rechterarm lukt niet veel meer. Hij slikt dagelijks 3 pillen en gaat nog wekelijks naar de fysio om de ontstane kramp uit zijn armen te krijgen.

Direct na het ongeluk heeft Rob met zichzelf een afspraak gemaakt: ik MOET blijven werken. Eerst werkt hij nog even in de sierteelt, maar dat is al snel niet te combineren. Als zijn broers hem wijzen op het feit dat hij vroeger nog weleens had laten vallen dat hij op een school conciërge wilde worden, trekt hij de stoute schoenen aan en stuurt in Wieringerwerf meerdere open sollicitaties. Twee uur nadat de eerste mails verstuurd zijn, krijgt hij al een reactie. Sinds oktober 2021 werkt hij als conciërge op middelbare school RSG Wiringherlant. Wij volgen Rob een ochtendje tijdens zijn werkzaamheden.

Nog een aflevering?

'In perspectief - op zoek naar werkgeluk' met Gloria de Melo

In deze aflevering volgen we Gloria de Melo, die na haar jeugd is geconfronteerd met vele operaties aan rug en knieën. Ze heeft deels een WIA-uitkering, maar werkt gelukkig ook weer. Op een ‘spannende’ locatie ook nog: een COVID19-vaccinatielocatie van de GGD.

Portret van Gloria de Melo, die bij de COVID19-vaccinatielocatie van de GGD werkt