Het inspiratieplatform van UWV

UWV werkt elke dag aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Op deze website publiceren we verhalen en artikelen die gaan over werk of over andere manieren waarop je actief mee kunt doen aan de samenleving.

 

Deze verhalen en artikelen zijn een verdieping op de dienstverlening van UWV, waarover je informatie kunt vinden op www.uwv.nl.

Informatie over uitkeringen of wat je kunt doen bij ziekte of ontslag kun je vinden op www.uwv.nl. Als je werkgever bent, vind je informatie over het vinden en aannemen van personeel of over regelingen waar je als werkgever mee te maken hebt op www.uwv.nl en www.werk.nl.

Op deze website vind je vooral interviews, achtergronden, uitleg en voorbeelden die jou mogelijk verder helpen met je eigen uitdagingen of vraagstukken rondom werk.

Dit platform biedt inspirerende voorbeelden en heldere uitleg over soms ingewikkelde zaken. Waar mogelijk geven we concrete tips over hoe je zelf ergens mee aan de slag kunt, of verwijzen we door naar handige informatie op andere websites.

Voor wie is dit platform?

Het werkende leven kan 50 jaar duren. Wellicht zoek je zelf werk, of heb je een baan en wil je je verder ontwikkelen of heel ander werk gaan doen.

Misschien heb je tijdelijk of langdurig geen werk en wil je weten op welke manier je toch maatschappelijk mee kunt doen.

Of je hebt door een beperking een zogeheten ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ en zoekt voorbeelden van wat er allemaal wél mogelijk is.

En als je ondernemer bent met mensen in dienst wil je misschien weten hoe je een nog betere werkgever kunt zijn en hoe je omgaat met typische werkgeversvraagstukken.

Het inspiratieplatform van UWV is er voor de verschillende doelgroepen, met hulp en tips voor de ontwikkeling op belangrijke momenten in het ‘werkleven’. Maar ook met uitleg over zaken die je soms met UWV moet regelen en over hoe jij of je werknemer arbeidsfit kan worden en blijven.

Weet je even niet welke stappen je kunt zetten voor je loopbaan of je werknemers? Op ons inspiratieplatform bekijk je op je gemak welke mogelijkheden je hebt én hoe anderen dit hebben aangepakt. Zo blijf je altijd goed aangesloten bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Voor werkgevers

UWV wil werkgevers helpen een (nog) betere werkgever te zijn voor hun werknemers, hun zaken met ons goed te regelen, hun werknemers te helpen alles uit zichzelf te halen. Zo werken we samen aan een steeds beter functionerende arbeidsmarkt.

Ons platform helpt je met inspiratie voor werkgeverschap, en met vraagstukken rondom groei. Van jezelf, je onderneming, en van je werknemers.

Voor mensen die (ander) werk zoeken

In het (werkende) leven moet je stappen zetten op de arbeidsmarkt. UWV wil werkzoekenden en werkenden helpen om arbeidsfit te worden en blijven, om eigen kwaliteiten te herkennen en te ontwikkelen, en om deze aan te laten sluiten op de arbeidsmarktkansen.

Ons platform helpt je met inspiratie voor jouw loopbaan. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, of jezelf verder wilt ontwikkelen binnen of buiten je vakgebied.

Voor mensen met een Wajong- of WIA-uitkering

UWV wil mensen met een Wajong- of WIA-uitkering op weg naar werk helpen (en als dat echt niet kan: op weg naar alternatieven). Door ze perspectief te bieden. Te inspireren. Te helpen.

Ons platform helpt je op alle gebieden rondom het zoeken en vinden van werk, en helpt je je eigen kwaliteiten te herkennen en te ontwikkelen – zodat je je eigen kansen vergroot.

Hoe is het inspiratieplatform ingedeeld?

Voor elke eerder genoemde doelgroep is er een eigen gedeelte op het inspiratieplatform. Je krijgt dus vooral artikelen en verhalen aangeboden die voor jou mogelijk relevant kan zijn.

Deze verhalen hebben we zoveel mogelijk ingedeeld op basis van veel voorkomende thema’s. Deze thema’s hebben we afgeleid uit voortdurend onderzoek naar wat onze belangrijkste doelgroepen bezighoudt rondom werk en werkgeverschap.

Voor mensen die werken of werk zoeken gaat het bijvoorbeeld om opleiden (ontwikkelen), weten waar het werk zit (werk vinden) of weten welke mogelijkheden je hebt als je zonder werk komt te zitten.

Voor werkgevers gaat het deels om praktische vraagstukken als hoe om te gaan met verzuim of re-integratie. Maar ook om zaken die samenhangen met ondernemerschap: waar vind je personeel, hoe behoud en inspireer je goede werknemers?

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat het veelal om hoe je om kunt gaan met je beperking (in een werksituatie).

Behalve deze veel voorkomende (standaard) thema’s, zijn er meer specifieke onderwerpen waaronder we content hebben gebundeld. Deze vind je onder menu-onderdeel ONDERWERPEN. Dit kunnen verdiepingen van de standaard thema’s zijn – bijvoorbeeld werk vinden als je boven de vijftig bent, of content rondom veelgebruikte regelingen – zoals de WIEG-regeling bij een bevalling.

Onder menu-onderdeel SERIES vind je vooral inspirende verhalen van andere mensen die een stap hebben gemaakt rondom werk, of van werkgevers die vertellen over hoe zij zijn omgegaan met specifieke vraagstukken.

UWV.NL

Op het inspiratieplatform vind je dus vooral achtergronden en voorbeelden. Wil je meer informatie over wat UWV allemaal voor jou kan betekenen, of over je rechten en plichten als je een uitkering hebt of als je werknemers in dienst hebt, raadpleeg dan www.uwv.nl

Inspirerende verhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!