Bredere blik op arbeidsmarkt: Wajongers onmisbaar bij UMCG

Ondanks de coronacrisis zijn er sectoren waar werkgevers schreeuwen om personeel. De zorg is er één van. UWV en UMCG sloegen de handen ineen: zeventig Wajongers werken nu in dit ziekenhuis in Groningen.

Kijk anders en vooral breder naar de arbeidsmarkt en arbeidspotentieel: dan lukt het als werkgever toch om aan geschikte arbeidskrachten te komen. Met die gedachte ging Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) op zoek naar nieuwe medewerkers. Het riep daarbij de hulp in van UWV. Het resultaat: inmiddels heeft het ziekenhuis zeventig Wajongers in dienst.

 

Team Medische Hulpmiddelen Service bij UMCG

Tien van deze Wajongers hebben het momenteel drukker dan ooit. Als medewerkers van de afdeling Medische Hulpmiddelen Service leveren zij onder meer bedden, pompen, tilliften en IC-bedden aan verschillende afdelingen, zodat deze afdelingen kunnen blijven focussen op hun dienstverlening. Het team, dat begeleid wordt door jobcoach Wim Groen, presteert erg goed. 'Het team is erg betrokken bij het primaire proces. Het teamgevoel is groot en de groep staat met én voor elkaar klaar om iedereen te helpen. Eerst waren ze vijf dagen per week beschikbaar, inmiddels is dat opgelopen naar zeven dagen per week. Het vervult me met trots.'

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl