De vierde NOW aanvraagperiode

De vierde NOW aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor het voorschot van de 4e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de vierde aanvraagperiode NOW kunnen vanaf 31 januari 2022 tot en met uiterlijk 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen. Op basis hiervan kan UWV berekenen op welk bedrag de werkgever recht heeft. En of de werkgever een deel van het voorschot moet terugbetalen, of nog een nabetaling kan verwachten.

Van te voren uw definitieve tegemoetkoming inschatten?

Met de simulatietool kunt u van te voren alvast zelf inschatten hoe hoog uw definitieve tegemoetkoming wordt op basis van uw daadwerkelijke omzetverlies en loonsom over de periode. En kunt u hiermee inschatten of uw een deel van uw voorschot moet terugbetalen, of juist nog een nabetaling ontvangt.

De definitieve berekening aanvragen

U kunt vanaf 31 januari 2022 tot en met uiterlijk 22 februari 2023 uw definitieve berekening voor de vierde periode NOW aanvragen. Vergeet dit niet, om te voorkomen dat u het door u ontvangen voorschot moet terugbetalen.

Meer over de NOW

Rekenhulp Omzetverlies

Met deze rekenhulp kunt u uw percentage omzetverlies over de verschillende NOW-periodes berekenen. Dit percentage heeft u nodig bij de aanvraag van het voorschot én de definitieve berekening NOW

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!