De NOW-regeling

Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) worden werkgevers die als gevolg van de coronacrisis omzetverlies lijden, financieel tegemoet gekomen in hun loonkosten. Zo kunnen zij hun medewerkers behouden en doorbetalen.

Op dit moment kan de definitieve berekening voor de derde, vierde, vijfde, zesde en zevende periode NOW aangevraagd worden. 

Foto van een ondernemer die haar laptop vast heeft.

NOWmagazine

Wil je meer weten over de NOW? Bekijk alle tips en verhalen over de NOW en lees de terugblik van Wouter Koolmees in het online NOWmagazine.

Definitieve berekening aanvragen

Voor iedere NOW-periode waar een voorschot voor is ontvangen moet de werkgever apart een definitieve berekening aanvragen. De deadlines verschillen per periode, dus noteer ze in je agenda.

Beeld bij Factsheets NOW
Foto van Pascale de Kort. Zij staat op de cover van het NOW-magazine.
HET BESTE VOOR UW WERKNEMERS

Oplossingen voor werkgevers

Of het nu gaat om het vinden van goede mensen in een krappe arbeidsmarkt, het doorgroeien van werknemers, het omgaan met ziekte en verlof of andere onderwerpen waar u als werkgever mee te maken krijgt: UWV helpt u graag op weg. Bijvoorbeeld met oplossingen om mensen te vinden of te binden, of die u helpen een nog betere werkgever te zijn.

Beeld bij Oplossingen voor werkgevers

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!