De derde NOW aanvraagperiode

De derde NOW aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor het voorschot van de 3e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de 3e aanvraagperiode moeten uiterlijk 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen. Op basis hiervan kan UWV berekenen op welk bedrag de werkgever recht heeft. En of hij een deel van het voorschot moet terugbetalen, of nog een nabetaling kan verwachten.

Van te voren uw definitieve tegemoetkoming inschatten?

Met de simulatietool kunt u van te voren alvast zelf inschatten hoe hoog uw definitieve tegemoetkoming wordt op basis van uw daadwerkelijke omzetverlies en loonsom over de periode. En kunt u hiermee inschatten of uw een deel van uw voorschot moet terugbetalen, of juist nog een nabetaling ontvangt.

Direct uw definitieve berekening aanvragen

U heeft nog tot en met uiterlijk 22 februari 2023 om uw definitieve berekening voor de derde periode NOW aan te vragen. Doe dit op tijd, om te voorkomen dat u het door u ontvangen voorschot moet terugbetalen.

Video

Alles over de definitieve berekening NOW

 

Wanneer u een voorschot voor een NOW-regeling heeft ontvangen, moet u later zelf de definitieve berekening aanvragen. Hierbij wordt berekend op welk bedrag u exact recht heeft. En of u misschien een deel van het voorschot moet terugbetalen, of dat u juist nog een nabetaling ontvangt.

Meer over de NOW

Rekenhulp Omzetverlies

Met deze rekenhulp kunt u uw percentage omzetverlies over de verschillende NOW-periodes berekenen. Dit percentage heeft u nodig bij de aanvraag van het voorschot én de definitieve berekening NOW

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!