Column Nadia: ‘Zolang het talent groter is dan de uitdaging durven we het bij Ictoria wel aan’

Nadia van den Heuvel (40) is fanspastisch zoals ze het zelf noemt. Ze is eigenaar van designbureau Ictoria, een bedrijf waar mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen naar andere bedrijven. In deze bijdrage vertelt Nadia over de avonturen die ze beleeft met haar collega’s.

 

Foto van Nadia van den Heuvel, eigenaar van designbureau Ictoria. Ze zit aan tafel met haar collega's.

Hoe zou jij je voelen als je wereld niet groter was dan alleen de binnenkant van je huis? Dit klinkt misschien gek, maar voor sommige mensen is dit de realiteit. Graag stel ik je voor aan Dennis*. Met heel veel uitdagingen en maar één wens die iedere uitdaging overstijgt: webdesigner worden. Dennis komt vanwege pleinvrees vrijwel nooit zijn huis uit. Het niet uit huis kunnen of durven gaan, zorgt voor behoorlijk wat beperkingen, ook op het gebied van werk vinden of uitvoeren. Je kunt immers geen vakken vullen in de badkamer. Maar Dennis is het levende bewijs dat één mailtje genoeg kan zijn. Hij verstuurde maar liefst driehonderd mailtjes met zijn motivatie en CV en kreeg maar één keer antwoord.

 

Starten met een arbeidservaringsplaats

En dat antwoord kwam van Ictoria. Zolang het talent groter is dan de uitdaging durven we het bij Ictoria wel aan te gaan. Dennis is bij ons gestart met een arbeidservaringsplaats waarin hij professioneel, maar ook als mens enorm groeide. Hij geniet ook van de kleinste kantoorgewoontes, zoals de groepsapp waarin we van alles delen. Vanzelfsprekend zit Dennis nu ook in de app – het is voor hem het bewijs dat hij erbij hoort.

 

‘Dennis is het levende bewijs dat één mailtje genoeg kan zijn. Hij verstuurde maar liefst driehonderd mailtjes met zijn motivatie en CV en kreeg maar één keer antwoord, dat kwam van Ictoria.’

 

Een complexe casus

Toen na drie maanden de arbeidservaringsplaats ten einde liep, moesten we zijn werk thuis geaccrediteerd krijgen door UWV om hem een contract aan te mogen bieden. Dit is nodig omdat Dennis langdurig uit het arbeidsproces is geweest en de nieuwe baan ook echt moet passen bij zijn talent. Dit is er allemaal op gericht om overvraging te voorkomen. Bij UWV spraken ze over ‘een complexe casus’ om dit voor elkaar te boksen. Maar omdat ik niet zomaar opgeef, heb ik mijn UWV-contactpersoon Carolien Coerwinkel om hulp gevraagd en die heeft mij op het spoor gezet naar UWV-arbeidsdeskundige Erik van Assem. Samen hebben we bedacht om een proefplaatsing van een maand in te zetten om alsnog te voldoen aan alle regels en op deze manier Dennis en Ictoria een prachtige stap vooruit te laten maken.

 

Training volgen bij de Competence Factory

Dennis heeft het webdesignvak zelf geleerd, maar er is vanzelfsprekend nog veel meer te leren. Daarom volgt hij straks een training bij de Competence Factory. In overleg hebben we de training voor hem iets aangepast. Resultaat is straks dat Dennis een certificaat heeft en hij een aanwinst zal zijn voor elk marketing- of webbureau. Ik kan in elk geval met gepaste trots vertellen dat Dennis op 1 augustus in dienst is getreden bij team Ictoria. Omdat talent vaak veelal groter is dan een ogenschijnlijk obstakel.

 

*Dennis is niet zijn echte naam, om fans aan de deur te voorkomen hebben we de naam aangepast. Maar wees vooral geïnspireerd.

Meer lezen van Nadia?

Lees haar eerdere column.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl