Een dag uit het werkleven van Peter bij Golfbaan Spaarnwoude

Na een sprong in het water, kwam Peter van Burk (32) ongelukkig terecht op een betonnen wand. Het gevolg: een dwarslaesie vanaf zijn borst. Door deze beschadiging aan zijn ruggenmerg kan hij niet meer lopen. Ondanks alle tegenslagen gaat Peter weer vol enthousiasme naar zijn werk bij Golfbaan Spaarnwoude. 

Blader door de foto's hieronder voor een impressie van een werkdag van Peter.

Het succes van Peters voorzieningen

Lang niet iedereen weet dat je hulpmiddelen - ook wel voorzieningen genoemd - vergoed kunt krijgen van UWV. Dat kan vaak ook als je geen uitkering van UWV ontvangt. Deze voorzieningen kunnen je helpen je werk te doen of onderwijs te volgen. Je kan zelfs in sommige privésituaties bij UWV terecht voor een voorziening. 

 

Samenwerken met een arbeidsdeskundige

Samen met Lara, arbeidsdeskundige bij UWV, vroeg Peter meerdere voorzieningen aan. Zo maakt hij nu gebruik van een verstelbaar bureau, een sta-op rolstoel en een aangepaste auto. Dit zorgde ervoor dat Peter weer aan het werk kon en een stuk zelfstandiger is geworden.

De werkplek van Peter is zo aangepast, dat hij zijn werk kan blijven doen. Heb jij ook aanpassingen nodig op je werkplek?

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl