Wanneer krijg ik mijn UWV jaaropgaaf 2021?

Iedereen die in 2021 een uitkering ontving (dus ook als je Wajong, WIA, WAO of WAZ hebt), krijgt begin 2022 een digitale jaaropgaaf. De jaaropgaaf van je uitkering staat uiterlijk 1 maart voor je klaar op Mijn UWV. Je hebt de jaaropgaaf onder meer nodig voor de belastingaangifte.

Om je jaaropgaaf over 2021 te bekijken ga je naar Mijn UWV. Daar log je in met je DigiD. Je komt daarna op je persoonlijke pagina bij UWV. Hier vind je je jaaropgaaf over 2021, maar ook de betaalspecificaties van je uitkering bijvoorbeeld. In je jaaropgaaf staat informatie over je uitkering(en). Ook kun je zien hoeveel belasting, premies en eventueel bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) er zijn ingehouden op je uitkering.

 

Jaaropgaaf alleen digitaal

Je krijgt je jaaropgaaf en de betaalspecificaties van UWV alleen digitaal. Deze kun je zelf afdrukken als je dat zou willen. Naast de jaaropgaaf van het afgelopen jaar, kun je ook de jaaropgaven van de afgelopen jaren terugvinden, tot maximaal 5 jaar geleden. Je krijgt je jaaropgaaf alleen per post als je in het buitenland woont.

 

Als je meerdere uitkeringen ontvangt van UWV

Ontving je meer dan 1 uitkering in 2021, kijk dan goed of al je uitkeringen op de jaaropgaaf staan. Is dat niet zo, dan ontvang je van de ontbrekende uitkering(en) 1 of meer aparte jaaropgaven.

 

Krijg je je uitkering via je werkgever betaald?

Heb jij er voor gekozen om je uitkering van UWV via je werkgever betaald te krijgen? In dat geval krijg je de jaaropgaaf van je uitkering via je werkgever. Deze staat dan dus niet in Mijn UWV.

 

Hier heb je de jaaropgaaf voor nodig

In je jaaropgaaf staan de gegevens over je uitkering(en). UWV geeft deze informatie door aan de Belastingdienst. Je kunt de gegevens op de jaaropgaaf ook zelf nodig hebben:

  • Doe je online aangifte voor de inkomstenbelasting? Dan heeft de Belastingdienst waarschijnlijk alvast de gegevens van je jaaropgaaf op je aangifte ingevuld. Met de jaaropgaaf kun je deze gegevens controleren.
  • Als je huur- of zorgtoeslag aanvraagt, kun je voor deze aanvraag je jaaropgaaf van UWV gebruiken.
  • Heb je geld terugbetaald aan UWV? Dit is dan als zogenoemd negatief loon op je jaaropgaaf verwerkt. Doe in dat geval zeker aangifte bij de Belastingdienst; het kan zijn dat je geld terugkrijgt.

Meer informatie

Op je jaaropgaaf vind je een toelichting met meer informatie. Uitgebreide informatie over de jaaropgaaf van UWV vind je op uwv.nl.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl