Zo lukt het wél: tips van Emile over solliciteren met een beperking

Effectief solliciteren als je een (on)zichtbare beperking hebt. Emile vertelt hoe je dat doet.

Foto van Emile van Nassau, HR-adviseur bij gemeente Lingewaard. Hij richtte drie jaar geleden Beschikb@@r op, een online platform dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkgevers en professionals met elkaar verbindt.

Emile van Nassau (44 jaar) werkt als HR-adviseur bij gemeente Lingewaard en richtte drie jaar geleden Beschikb@@r op. Een landelijk online platform dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkgevers en professionals met elkaar verbindt. ‘Heb helder wie je bent, wat je wil en kan. Weet je dit niet, dan is niet je beperking, maar je gebrek aan loopbaanperspectief het grootste probleem. Als je duidelijk voor ogen hebt waar je energie van krijgt en wat je kwaliteiten zijn, kun je daar ook sturing aan geven en focussen op de baan die je écht wilt.

 

Bedrijven die streven naar inclusie en diversiteit

Doe onderzoek welke bedrijven openstaan voor mensen met een beperking. Wij laten dit bijvoorbeeld zien via pictogrammen in onze vacatures, maar ook ‘wij streven naar inclusie en diversiteit’ kan een haakje zijn om een netwerkgesprek aan te vragen, bijvoorbeeld met iemand die het werk doet wat jij wilt. Het helpt sowieso om eerst contact te hebben voordat je solliciteert. Dan zien ze eerst jou in plaats van je cv.

 

Stel jouw vakmanschap centraal

Tot slot: stel jouw vakmanschap centraal. Zeg niet wat je niet kan of ‘ik val onder de banenafspraak’, maar laat zien wat je in huis hebt en wat jou onderscheidt van anderen!’

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl