Column Noortje: ‘Ik heb altijd de hoop gehouden een baan te vinden’ 

Noortje van Lith is 24, heeft een beperking, ze studeert én werkt. Als vaste blogger schrijft ze regelmatig over haar belevenissen en haar mening over onder meer de Wajong. In deze blogt deelt Noortje haar ervaringen over haar zoektocht naar een baan. 

Soms moet je durven dromen en soms komen dromen ook echt uit. Ik heb bijvoorbeeld altijd de hoop gehouden dat ik een baan zou vinden. Soms gaf ik de hoop op, omdat de zoektocht naar een stage enorm moeizaam ging. Maar soms heb je gewoon geluk en dat geluk had ik, misschien wel dankzij mijn bekendheid.

Ik kwam in 2018 in het nieuws vanwege mijn brief aan Premier Mark Rutte. Ik was en ben het niet eens met de plannen om mensen met een handicap onder te betalen en vond dat ik van me moest laten horen. Wallaart en Kusse, het bedrijf waar ik nu werk, heeft mij toen over dit onderwerp geïnterviewd. 

Op een dag in 2019 stuurde ik een berichtje via twitter dat ik op zoek was naar een baan, naast mijn studie. Toen kwam Public Affairs bureau Wallaart en Kusse op mijn pad, waar ik eerst een jaar stage heb gelopen. Op 1 april 2021 kreeg ik een contract aangeboden bij hen.

Hun kantoor zit in Amsterdam, al werk ik grotendeels vanuit huis. Ik vind het enorm fijn dat zij mij deze kans hebben gegeven. Nu kan ik pas echt laten zien wat ik kan. Dat heb ik bij mijn stages op het MBO nooit echt goed gekund, omdat men niet voldoende werk voor mij had. Ook heb ik bij deze baan voor het eerst het gevoel dat ik serieus genomen word. 

Mijn taken zijn onder andere het bijhouden en duiden van het nieuws voor opdrachtgevers. Ook houd ik me bezig met het houden van interviews met raadsleden en andere mensen in de politiek. Ook daar leer ik veel van. 

Een boodschap die ik aan iedereen zou willen meegeven is: blijf hoop houden, er kan zomaar iets op je pad komen. Dit kan op allerlei gebieden in het leven zijn, het hoeft niet op het gebied van een baan te zijn. Het kunnen net zo goed kleine stapjes in je gezondheid zijn.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl