Interview

Tips van tv-serie De Wasstraat: zo blijf je succesvol in je werk

Bij Matz Carwash (inderdaad, die van de tv-serie De Wasstraat) in Deventer en Zutphen werken bijna alleen maar Wajongers. Eigenaar Martin Kniest en zijn collega’s vertellen je waar je op moet letten om van jouw baan een succes te maken. 

1. Duidelijk zijn tijdens je sollicitatie

Geef tijdens jouw sollicitatie of evaluatiegesprek en eerlijk aan wat jouw beperking is. Wat vind je lastig? Waar ben je minder goed in? Wees hier eerlijk en open over tegen jouw werkgever of leidinggevende. Dit voorkomt onbegrip.

2. Vertrouwenspersoon

Vraag aan je werkgever of leidinggevende wie jouw contact- of vertrouwenspersoon is. Bij wie kun je terecht als het even tegenzit, of als je merkt dat je moeite hebt met de werkzaamheden of het privé even lastig hebt.

3. Eerlijk tegen collega’s

Wees tegen je collega’s open en duidelijk over wat jij prettig vindt en aankunt. Misschien heb je een wat lager werktempo of kun je wat minder snel schakelen tussen opdrachten. Als je er niet over praat, kunnen je collega’s zich misschien gaan ergeren. Als je het moeilijk vindt om zelf met je collega’s hierover te praten, doe het dan via je contact/vertrouwenspersoon.

4. Voel je sterk

Voel je niet minder dan een ander omdat je een beperking hebt. Jouw inzet is net zo belangrijk als die van iedereen.

5. Haal het beste uit jezelf

Zorg ervoor dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Ook als het even tegenzit. Probeer het beste uit jezelf te halen en dan zul je zien hoe fijn en belangrijk werken kan zijn. Je doet er toe, je hoort erbij!
 

De Wasstraat

Misschien heb je al wel eens gehoord van Matz Carwash. Vorig jaar waren Martin en zijn collega’s uitgebreid te zien in de documentaire De Wasstraat. In deze serie staat het leven van de verschillende centraal. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en ondanks hun persoonlijke situatie proberen ze hun draai te vinden op de werkvloer en in hun dagelijks leven. Je kunt alle afleveringen terugkijken.

 

Wil je weten wat de belangrijkste momenten zijn van de Matz Carwash medewerkers, lees het hier.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl