Column Nadia: ‘We hebben voor twee mensen een mooie doorstroomplek gevonden’

Nadia van den Heuvel (40) is fanspastisch zoals ze het zelf noemt. Ze is eigenaar van designbureau Ictoria, een bedrijf waar mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen naar andere bedrijven. In deze bijdrage vertelt Nadia hoe ze onlangs twee mensen aan een mooie nieuwe baan heeft geholpen.

 

Nadia van den Heuvel

Van jongs af aan zie ik de wereld al heel anders dan de meeste mensen. Waar mijn omgeving veelal overvallen wordt door chagrijn omdat het toevallig slecht weer is, zie ik eigenlijk altijd wel iets positiefs. Want als het regent dan kan je je regenlaarzen aan en kan je zomaar dansen In de regen. Als je met een roze bril naar het leven kijkt, is er altijd iets om te vieren.

Ook deze maand hebben we weer veel te vieren. We hebben voor twee mensen een mooie doorstroomplek gevonden via Ictoria. Ik krijg dan weleens de vraag: ‘Ga jij die mensen dan niet enorm missen?’ Het antwoord daarop is volmondig ‘ja’, maar voor hen is het een mooie kans. Zij gaan er over het algemeen financieel op vooruit, dan verdienen ze zelfs meer dan ik! Zo kunnen ze me mooi meenemen naar het terras voor een lekker wijntje waar zij dan uiteraard de rekening voor krijgen. Want Nadia betaal je gewoon in flesjes wijn. Oftewel: flesjes gezelligheid.

Hoe komt het nou dat het zo vaak goed gaat? Dat mensen via Ictoria eindelijk een mooie baan krijgen? Mijn verklaring is dat we altijd maatwerk leveren door ons op de mensen te focussen. Samen met mijn relatiemanager van het UWV kan het soms een behoorlijke speurtocht zijn om uit te vinden waar deze nieuwe kanshebbers een passende plek kunnen krijgen.

Door alle nieuwe regels en wetgeving zie je soms door de bomen het bos niet meer en ben je vooral afhankelijk van de inzet en de goodwill van de mensen om je heen. Maar mijn team van Ictoria heeft geboft met deze eerdergenoemde relatiemanager. Zij kent ons goed en weet wat we nodig hebben. Zij weet ook dat we hartstikke betrouwbaar zijn en altijd de kandidaat op de eerste plek zetten.

Daarnaast hebben wij ook goede ervaringen met verschillende gemeentes. Soms gaan zij buiten de normale kaders en zetten de kandidaat of potentiële collega centraal waardoor er inmiddels al veel mensen een fijne plek hebben gevonden.

Gaat dit altijd zo goed? Nee, helaas niet. Van sommige mensen krijg je gewoon een beetje jeuk. Die hebben nog geen sloophamer in hun gereedschapskist waarmee je alle hokjes omverduwt. Soms moet je aan een professional uitleggen hoe hij zijn werk moet doen. Dat kan soms frustreren.

Maar ik ben hierboven met een positieve noot begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd positief moet starten en eindigen. Wat is er dan nog meer positief? Er zijn dus mensen waarmee we goed samenwerken en waar anderen nog een voorbeeld aan mogen nemen. Om mensen zo goed mogelijk te faciliteren zullen we altijd vanuit kracht en kennis moeten handelen. Alleen dan zul je kwaliteit van leven genereren door middel van duurzame arbeid.  Want duurzaamheid betekent niet alleen iets in de glasbak gooien, dat gaat verder dan dat.

Meer van Nadia?

Lees haar eerdere column.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl