Geen werk hebben

Je baan kwijt, wat nu?

Als je je baan verliest, komt er veel op je af. Je hebt verplichtingen voor je uitkering en het vinden van nieuw werk, maar ook moet je verwerken wat er is gebeurd.

Hoe vergroot je je kansen om een nieuwe baan te vinden? En hoe blijf je positief, ook er wat langer sprake is van geen werk hebben? UWV ondersteunt je hierbij.

Lees ook hoe anderen de draad weer oppakten en een passende baan vonden.

Geen werk hebben uitgebeeld door een man en een vrouw in een kantoor situatie. De vrouw zit op een gele stoel en de man steekt zijn hand uit.

 

Geen werk: hoe ga je ermee om?

 

  • Je adviseur werk helpt je. De route naar nieuw werk is voor iedereen anders. Je startpunt is je adviseur werk van UWV. Deze begeleider kijkt wat jij nodig hebt en helpt je stappen te zetten.

  • Vergroot je kansen. In welke beroepen is veel werk? UWV brengt dat regelmatig per regio in kaart. Ook is er een online overzicht wat per beroep een logische overstap kan zijn. Naar overzicht kansrijke beroepen.

  • Informeer je over solliciteren. Banen vinden en solliciteren verandert met de tijd. Lees de tips en volg de webinars van UWV over Linkedin, een cv opstellen en veel meer.

  • Laat je inspireren door verhalen van anderen en de tips van experts.

Werkverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!