Werken en leren, alles over leerwerktrajecten

Werken en leren

Eén van de manieren om jezelf om te scholen is een leerwerktraject.

Daarbij volg je een opleiding maar leer je tegelijk het vak in de praktijk, bij een werkgever. Leerwerktrajecten zijn er in veel verschillende branches en bieden goede vooruitzichten op vast werk.

Is de combinatie van werken en leren iets voor jou? UWV kan helpen om dat te onderzoeken en bemiddelt. 

Werken en leren in de horeca

 

Leerwerktrajecten: waar begin je?

 • Wat is een leerwerktrajectJe gaat de slag bij een bedrijf of organisatie, terwijl je tegelijkertijd een opleiding volgt. Onder begeleiding leer je in de praktijk een nieuw vak en haal je een diploma. Lees ook de uitleg van onze expert.
   
 • Welke leerwerktrajecten zijn er? Meestal zijn het werkgevers in kraptesectoren die werken en leren aanbieden. Maar het aanbod is heel divers. Bij het Leerwerkloket in je buurt kun je je oriënteren en vacatures vinden.
   
 • Kom je in aanmerking? Iedereen kan een leerwerktraject volgen, ongeacht leeftijd of opleiding. Het gaat erom dat jij past bij de vacature die de werkgever heeft. Overleg over je mogelijkheden met je Adviseur werk.
   
 • Leer van anderen. Lees op deze site vele verhalen en tips van anderen die via een leerwerktraject een nieuwe draai aan hun loopbaan gaven.

Werkverhalen direct in je mailbox?

 • Meld je aan voor de nieuwsbrief!