Omscholing tijdens je loopbaan

Omscholing

Misschien denk je er wel eens aan om in een ander beroep aan het werk te gaan.

Omscholing is een manier om dat te bereiken en je loopbaan een andere draai te geven. Maar hoe pak je het aan?

Van UWV kun je hulp verwachten als je aan omscholing denkt. Op deze pagina zetten we de stappen die je kan zetten en de tools die je kan gebruiken op een rij. En je leest verhalen van anderen die voor omscholing kozen en nieuw werkplezier ontdekten!

Omscholing: waar begin je?

  • Wat wil je en wat kun je? Het kan lastig zijn dat te bepalen. Begin eens met het invullen van de online tool Beroepenvinder. Of bezoek een Leerwerkloket in je buurt. Daar kunnen werkenden én werkzoekenden gratis terecht voor advies.

  • Wat is kansrijk? In welke beroepen is veel werk? UWV brengt dat regelmatig per regio in kaart. Ook is er een online overzicht wat per beroep een logische overstap kan zijn. Naar overzicht kansrijke beroepen.

  • Kijk of er budget is. Als je nu een uitkering hebt van UWV, kunnen de kosten van je omscholing in sommige gevallen (deels) betaald worden uit een opleidingspotje. Check het bij je Adviseur werk.

  • Laat je inspireren door verhalen van anderen. Klik eens rond op deze site en lees hoe anderen hun overstap aanpakten en welke tips ze voor jou hebben!

Werkverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!