De zevende NOW aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor het voorschot van de zevende aanvraagperiode is per 31 januari 2022 gesloten. Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de zevende aanvraagperiode NOW kunnen vanaf 1 juni 2022 tot en met uiterlijk 22 februari 2023 de definitieve berekening aanvragen.

 

De zevende NOW aanvraagperiode

Definitieve berekening aanvragen

U kunt vanaf 1 juni 2022 tot en met uiterlijk 22 februari 2023 uw definitieve berekening voor de zevende periode NOW aanvragen. Vergeet dit niet!

Van te voren weten waar u aan toe bent?

Met de rekenhulp Simulatie NOW kunt u van te voren inschatten waar uw definitieve berekening NOW op uitkomt.

Wat is er veranderd?

In afwijking van de eerdere NOW-periodes, kunnen ook bedrijven die ná 1 februari 2020 zijn gestart aanspraak maken op NOW. Daarnaast kunnen werkgevers in deze zevende periode niet kiezen over welke periode zij het omzetverlies berekenen, maar wordt dit altijd over de maanden november en december 2021 berekend. De uitbetaling van het voorschot wordt deze periode in één enkele betaling uitgekeerd.

Video

Alles wat je moet weten over de zevende aanvraagperiode

Vanaf maandag 13 december 2021 kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de zevende aanvraagperiode NOW. In deze animatie zie je alles wat je moet weten over deze zevende aanvraagperiode NOW.

Zevende NOW
Rekenhulp omzetverlies

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!