Definitieve berekening NOW

Werkgevers die een voorschot NOW hebben ontvangen, moeten achteraf de definitieve berekening over de betreffende periode aanvragen. Op basis hiervan wordt berekend op welk bedrag de werkgever exact recht heeft. En volgt een nabetaling of een terugvordering.

Let op: de uiterlijke datum voor het aanvragen van de definitieve berekening voor de 3e t/m de 6e aanvraagperiode (NOW 3.1 t/m 4) is al op 22 februari aanstaande! Zorg ervoor dat u op tijd uw definitieve berekening aanvraagt, om terugvordering van uw voorschot te voorkomen.

Beeld bij definitieve berekening NOW

Definitieve berekening aanvragen

Woensdag 22 februari is de uiterlijke datum dat u de definitieve berekening voor de 3e t/m de 6e periode (NOW 3.1 t/m NOW 4) kunt aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, zodat u zeker weet dat u op tijd bent!

Extra tijd voor de NOW-verklaring nodig?

Als u een verklaring nodig heeft voor de aanvraag van uw definitieve berekening voor de 3e t/m de 6e periode, maar deze niet op tijd gereed is voor de deadline van 22 februari, kunt u tot en met 22 februari 2023 extra tijd aanvragen.

Hoe weet ik of ik een NOW-verklaring nodig heb?

Beeld van ondernemer bij Mijn NOW: uw persoonlijke overzicht

Weten wat uw definitieve tegemoetkoming wordt?

meer now

Nabetaling of terugbetalen voorschot

Ontvangt u een nabetaling? Dan wordt het bedrag automatisch naar u overgemaakt. U hoeft hiervoor niets te doen. Moet u geld terugbetalen? Dat kan in één keer, maar u kunt ook gebruikmaken van een betalingsregeling op maat.

Beeld van werkgever die nadenkt over Betalingsregeling aanvragen NOW

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!