Definitieve berekening NOW

NOW: vraag uw definitieve berekening aan

De uiterlijke datum voor het aanvragen van de definitieve berekening voor de 7e en 8e aanvraagperiode (NOW 5 en NOW 6) is 2 juni 2023. Zorg ervoor dat u op tijd uw definitieve berekening aanvraagt, om terugvordering van uw voorschot te voorkomen.

Werkgevers die een voorschot NOW hebben ontvangen, moeten achteraf de definitieve berekening over de betreffende periode aanvragen. Dan wordt berekend op welk bedrag de werkgever exact recht heeft en volgt een nabetaling of een terugvordering.

Beeld bij definitieve berekening NOW

Vraag direct uw definitieve berekening aan

Vrijdag 2 juni 2023 is de uiterlijke datum dat u de definitieve berekening voor de 7e en 8e aanvraagperiode (NOW 5 en NOW 6) kunt aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, zodat u zeker weet dat u op tijd bent!

Heb ik een NOW-verklaring nodig?

Indien u een verklaring nodig heeft voor de aanvraag van de definitieve berekening voor de 7e en 8e aanvraagperiode (NOW 5 en NOW 6) is het raadzaam om deze nu al aan te vragen bij uw financieel adviseur.

Extra tijd nodig voor uw NOW-verklaring?

Indien u een verklaring nodig heeft voor de aanvraag van uw definitieve berekening voor de 7e of 8e aanvraagperiode, kunt u tot en met vrijdag 2 juni extra tijd voor de definitieve berekening aanvragen.

Definitieve berekening NOW

10 tips voor het aanvragen van de definitieve berekening NOW

Cor Burgmeijer is directeur Uitvoering Klant & Service bij UWV en eindverantwoordelijke voor de NOW. Hij geeft een aantal tips aan werkgevers om het aanvraagproces soepel te laten verlopen.

Foto van Cor Burgmeyer

Weten wat uw definitieve tegemoetkoming wordt?

Beeld van ondernemer bij Mijn NOW: uw persoonlijke overzicht

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!