Podcast

Podcast 'In perspectief: op zoek naar werkgeluk' met Mark

Foto van Mark aan het werk bij Rabauw

Mark zit al jaren in de WIA vanwege psychische problemen. Inmiddels werkt hij weer drie dagen per week met veel plezier. Hij heeft een traject bij de GGZ achter de rug, maar nu heeft hij weer de ruimte om aan het werk te gaan.

 

Vanaf de start is hij bij de brouwer Rabauw betrokken, als vrijwilliger. Nu doet hij deels kantoorwerk. Hij bouwt onder meer een dashboard voor de sales van de webshop, werk dat hij vroeger ook deed. En hij heeft een brouwdag waarin hij dus bier brouwt. Er is alle ruimte voor hem om weer rustig aan het werk te gaan. Dus als het even niet lukt, dan is daar alle ruimte voor.

Nu nog een vrijwilligerscontract, mogelijk later een betaalde baan, binnen of buiten het bedrijf. Daar helpen ze Mark ook weer bij. We spreken Mark op zo'n brouwdag, waar hij vertelt over het brouwproces. Dat doet hij samen met Gijs, de eigenaar van Rabauw.

Nog een aflevering?

'In perspectief: op zoek naar werkgeluk' met Rob Bakker

Rob Bakker (59) was altijd een bezig baasje. Totdat hij in 2015 7 meter naar beneden valt van een steiger. Een wonder dat hij het heeft overleefd.

Foto van opname met Rob Bakker