Zo regel je een DigiD machtiging voor de Werkmap en Mijn UWV

Via Mijn UWV en de Werkmap kun je 24 uur per dag van alles veilig online regelen, zoals het doorgeven van wijzigingen of je sollicitatieactiviteiten. Vind je het lastig om zelf zaken online te regelen? Dan kun je iemand om hulp vragen en een DigiD Machtiging regelen.

 

Als je hulp wil om digitaal zaken te regelen met UWV, dan kun je nu op een veilige manier iemand machtigen om namens jou in te loggen op de Werkmap en Mijn UWV. Met een DigiD Machtiging geef je iemand veilig toegang om alles voor jou te regelen.

 

WIE KUN JE MACHTIGEN?

Als  je iemand gaat machtigen, kies dan iemand die je echt vertrouwt. Iemand die gemachtigd is kan namelijk al jouw persoonlijke gegevens en documenten bekijken op Mijn UWV en in de Werkmap. Let op: bij UWV kun je nog geen DigiD Machtiging voor organisaties zoals bewindvoerders, inkomensbeheerders of –instanties aanvragen.

 

HOE VRAAG IK EEN MACHTIGING AAN?

Je kunt een DigiD Machtiging op twee manieren aanvragen, via de site of telefonisch:

  • Ga naar de website machtigen.digid.nl. Daar kun je de machtiging online aanvragen. Je kunt dit ook samen doen met degene die je gaat machtigen.
  • Bel met de DigiD Helpdesk op 088 - 123 65 55. Daar helpen ze je verder met het aanvragen van de DigiD Machtiging.

 

MACHTIGING INTREKKEN

Belangrijk om te weten is ook, dat je een machtiging altijd weer kunt intrekken. Als je bijvoorbeeld je zaken zelf weer wilt gaan regelen of iemand anders wil machtigen. Intrekken kan ook via dezelfde site of via de DigiD Helpdesk op 088 - 123 65 55.

 

MEER INFORMATIE

Meer informatie over DigiD vind je op www.digid.nl of je kunt bellen met de DigiD helpdesk via 088 - 123 65 55.

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl