Wat gaat de nieuwe Tweede Kamer ons brengen?

Noortje van Lith is 24, heeft een beperking, ze studeert én werkt. Als vaste blogger schrijft ze regelmatig over haar belevenissen en haar mening over onder meer de Wajong. In haar derde blog schrijft ze over de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

 

Nederland heeft gekozen voor een Kamer die verder van de burger afstaat, terwijl heel veel mensen de politiek nodig hebben. De VVD is de grootste partij geworden, voor de vierde keer op rij. Zij hebben al jarenlang aan het hoofd gestaan van het kabinet. En ze hebben heel veel bezuinigd op onder andere de sociale zekerheid en de zorg, waar heel veel mensen met een (arbeids)beperking mee te maken hebben.

De andere grote partij is D66. Zij hebben de afgelopen vier jaar ook meegeregeerd. Als het ging om meer geld naar de zorg of verbeteringen in onder andere de Wajong stemden zij toch vaak mee met de VVD. Zij zouden meer een eigen koers mogen varen. Ik hoorde in de campagne van D66 dat ze het vaak hebben over gelijkwaardigheid, maar daar heb ik de afgelopen vier jaar niet zoveel van gemerkt als het gaat om mensen met een arbeidsbeperking. Ik hoop dat Sigrid Kaag meer gaat vechten voor de standpunten van D66 en niet te veel naar de pijpen gaat dansen van de VVD.

Als we kijken naar de linkse partijen hebben zij helaas veel verloren en dat is jammer, want zij zijn er echt voor de mensen die het moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die te maken hebben met het toeslagenschandaal, mensen in een uitkering, degene die in de zorg werken en mensen die zelf zorg nodig hebben. Linkse partijen moeten nog meer gaan laten zien dat zij er echt zijn voor de mensen. Iedereen heeft vroeg of laat hulp nodig van de overheid en dan zijn we beter af bij links.

We gaan zien wat deze Tweede Kamer ons de komende jaren gaat brengen. Gaat Nederland krijgen waar zij zo op hoopten of liggen de kaarten over een tijdje weer heel anders?

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl