Oplossingen voor werkgevers

Oplossingen voor werkgevers

De krapte op de arbeidsmarkt is voor veel werkgevers een toenemend probleem. Of het nu gaat om het vinden van nieuwe medewerkers, of het behouden van goed personeel. Met oplossingen als leerwerktrajecten, werkgeversvoorzieningen of een advies op maat gesprek met één van onze adviseurs werkgeversdiensten helpt UWV je graag op weg om goed personeel te vinden.

Vinden van personeel

Lees hier hoe UWV werkgevers helpt bij het werven en scholen van nieuw personeel via het opzetten van een leerwerktraject.

34 oplossingen voor personeelstekorten

Steeds meer bedrijven worstelen met een tekort aan personeel. UWV onderzocht hoe bedrijven hun personeelstekort kunnen oplossen.

Personeel vinden?

Het werkgeversservicepunt

Samen met werkgevers en opleiders zet UWV jaarlijks tientallen leerwerktrajecten op. Zo worden werkzoekenden en overstappers opgeleid voor diverse krapteberoepen: van zonnepanelenmonteur tot horecamedewerker. Benieuwd of een leerwerktraject een oplossing is voor jouw personeelstekort?

Hoe kan UWV mij helpen?

Video

Krapte op de arbeidsmarkt. Hoe helpt UWV?

De krapte op de arbeidsmarkt laat weinig bedrijven ongemoeid. Bedrijven BenDit en Rappr werkten samen met UWV om mensen te vinden die wél de motivatie hebben, maar nog niet de benodigde kennis of ervaring. Hoe ging dat in zijn werk?

Ontslag en Vinden van personeel

Wij helpen u graag op weg met oplossingen om nieuw geschikt personeel te vinden. Indien u afscheid moeten nemen van personeel, begeleiden we u door uw opties en het proces.

Ontslag van medewerkers

Minder werk en u ziet geen andere oplossing dan ontslag van uw werknemers. UWV helpt u op weg, ook met creatieve oplossingen om ze te behouden.

Vinden van personeel

Veel vacatures maar zijn goede mensen lastig te vinden? UWV kan hierbij helpen, met tips, informatie en oplossingen.

Scholing en Verzuim

U vindt hier informatie rondom de mogelijkheden op het gebied van om- en bijscholing van uw medewerkers. We ondersteunen u waar mogelijk bij verzuim van personeel tijdens ziekte en zwangerschap en helpen u en hen bij re-integratie en terugkeer naar werk.

Scholing en ontwikkeling

Achtergrondinformatie en tips over diverse scholings- en ontwikkelingstrajecten voor uw medewerkers.

Vitaliteit en verzuim

Hoe voorkomt u uitval bij uw personeel, en wat moet u als werkgever precies doen bij verzuim en re-integratie? 

LinkedIn voor werkgevers

Vergroot uw zakelijke netwerk via ons LinkedIn-kanaal voor werkgevers. Lees daar nieuws, actuele informatie en achtergrondverhalen en bespreek het met andere werkgevers en intermediairs.

Volg UWV op LinkedIn