Jezelf en je vaardigheden ontwikkelen met webinars

Webinars zijn een uitstekende manier om je te ontwikkelen. Je kunt gericht en op een laagdrempelige manier kennis opdoen om je professionele of persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Deze maand vertelt Noortje over de waarde van webinars.

Foto van een vrouw die UWV-webinars bekijkt. De webinars van UWV helpen je bij het vinden van werk. Je leert bijvoorbeeld hoe je opvalt met je cv, waar veel kans is op werk en hoe jij jezelf onderscheidt van andere sollicitanten.

Voordelen van webinars volgen

Een voordeel van webinars volgen is de flexibiliteit. Je kunt ze kijken op een moment wat voor jou het beste uitkomt. En als je er even geen tijd of energie voor hebt, dan kan je het even pauzeren of op een later moment terugzien. Daarnaast zijn webinars vaak ook gratis, wat weer mooi meegenomen is. Het komt vaak voor dat een webinar interactief is, dan kun je vragen stellen. Hiervoor moet je wel de webinar live kijken. Op die manier kun je nog meer uit een webinar halen wat voor jou belangrijk is. 

 

‘Het is heel handig dat je een webinar terug kunt kijken’

 

Kennis vergroten

Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd in het verbeteren van je vaardigheden op het gebied van digitale marketing, kun je deelnemen aan webinars over onderwerpen als SEO, content marketing en sociale media. Ik heb zelf een keer deelgenomen aan een webinar over de loonkloof. Dit was in de avond en via een livestream. Hiervan heb ik geleerd dat mijn concentratieboog ‘s avonds niet hoog is. Dan is het dus heel handig om zo’n webinar terug te kunnen kijken. 

 

Webinars die passen bij je interesses

Ik vind het daarnaast leuk om webinars over het recht te bekijken, omdat daar mijn interesses liggen. Daar kan ik ook veel leren om de positie van mensen met een handicap te verbeteren. Daarnaast volg ik graag webinars over wat er speelt in de maatschappij. Deze webinars heb ik gevonden bij de Open Universiteit.

 

Duidelijk doel stellen en de tijd nemen

Als je jezelf wilt ontwikkelen met behulp van webinars of andere online mogelijkheden, is het belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Zo kun je gericht zoeken naar cursussen of webinars die aansluiten bij dat doel. Het is ook belangrijk om de tijd te nemen voor het leren en de nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

 

Meer online mogelijkheden: cursussen en tutorials

Het is soms best lastig om een goed webinar te vinden. Daarom kijk ik eerst altijd een stukje aan het begin. En als het interessant is, dan kijk ik verder. Er zijn ook online cursussen, tutorials en andere mogelijkheden die je kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. Via zoekmachines zoals Google kun je duizenden online cursussen vinden over verschillende onderwerpen, van programmeren tot fotograferen.

 

Kortom, webinars en andere online ontwikkelingsmogelijkheden zijn een krachtige manier om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis- en vaardigheden te vergroten. Het is aan jou om te bepalen welke gebieden je wilt verbeteren en om de juiste middelen te vinden om dat doel te bereiken.

UWV organiseert elke maand webinars, waar je je gratis voor kunt inschrijven. Onderwerpen als solliciteren, netwerken en omscholen komen veelal aan bod.

 

 

Noortje van Lith

Over Noortje

Noortje van Lith is 25, heeft een lichamelijke beperking, ze studeert én werkt. Als vaste blogger schrijft ze regelmatig over haar belevenissen en haar mening over onder meer de Wajong.

 

 

 

 

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl