De tweede NOW aanvraagperiode

Het aanvraagloket voor de 2e aanvraagperiode is inmiddels gesloten. Werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor de 2e aanvraagperiode moeten uiterlijk 31 maart 2022 de definitieve berekening aanvragen. Op basis hiervan kan UWV berekenen op welk bedrag de werkgever recht heeft. En of hij een deel van het voorschot moet terugbetalen, of nog een nabetaling kan verwachten.

Tweede aanvraagperiode NOW

Van te voren uw definitieve tegemoetkoming inschatten?

Met de simulatietool kunt u van te voren alvast zelf inschatten hoe hoog uw definitieve tegemoetkoming wordt op basis van uw daadwerkelijke omzetverlies en loonsom over de periode. En kunt u hiermee inschatten of uw een deel van uw voorschot moet terugbetalen, of juist nog een nabetaling ontvangt.

Direct uw definitieve berekening aanvragen

U heeft nog tot en met uiterlijk 31 maart om uw definitieve berekening voor de tweede periode NOW aan te vragen. Doe dit op tijd, om te voorkomen dat u het door u ontvangen voorschot moet terugbetalen.

Video

Alles over de definitieve berekening NOW

Wanneer u een voorschot voor een NOW-regeling heeft ontvangen, moet u later zelf de definitieve berekening aanvragen. Hierbij wordt berekend op welk bedrag u exact recht heeft. En of u misschien een deel van het voorschot moet terugbetalen, of dat u juist nog een nabetaling ontvangt.

Definitieve berekening NOW
Verklaringen
Meer over de NOW

Rekenhulp Omzetverlies

Met deze rekenhulp kunt u uw percentage omzetverlies over de verschillende NOW-periodes berekenen. Dit percentage heeft u nodig bij de aanvraag van het voorschot én de definitieve berekening NOW

Rekenhulp omzetverlies

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!