NOWchecker: proefberekening NOW voor werkgevers

Met de nieuwe rekenhulp NOWchecker kunnen werkgevers gemakkelijk een proefberekening maken van waar hun definitieve tegemoetkoming per periode op uitkomt. Hiermee kunnen werkgevers vóórdat zij de definitieve beschikking van UWV ontvangen, alvast rekening houden met waar de NOW-subsidie op uit zal komen. Ook voor werkgevers die hun jaarcijfers willen opmaken, maar nog geen beschikking hebben ontvangen, biedt de NOWchecker uitkomst.

De NOWchecker is vooral ontwikkeld voor werkgevers die gebruik hebben gemaakt van meerdere aanvraagperiodes, om hen zo goed mogelijk te helpen inzicht te krijgen in hun NOW-financiën van de afgelopen twee jaar.

Naar de NOWchecker >>

 

Naast de proefberekening wordt op basis van de ingevulde gegevens ook direct inzichtelijk gemaakt wanneer de definitieve berekening moet worden aangevraagd én of (en welke) verklaring bij de aanvraag van de definitieve berekening nodig is. De rekentool is één van de initiatieven die UWV heeft ontwikkeld om werkgevers te helpen om overzicht in hun NOW-financiën te creëren.

 

Inzicht in NOW-financiën

De NOWchecker is vooral ontwikkeld voor werkgevers die gebruik hebben gemaakt van meerdere aanvraagperiodes, om hen zo goed mogelijk te helpen inzicht te krijgen in hun NOW-financiën van de afgelopen twee jaar. Voor de proefberekening zijn alleen het omzetverlies, de loonsommen en de ontvangen voorschotbedragen nodig. De werkgever krijgt in acht simpele stappen inzicht in de status van de aanvraagperiode. De resultaten kunnen geëxporteerd worden naar een PDF-document, waarin uitgebreide uitleg en de onderbouwing van de berekening wordt gegeven. Zo heeft de werkgever direct de documentatie achter de berekening, zodat hij deze op een later moment nog kan bespreken met bijvoorbeeld zijn financieel adviseur.