NOW en continuïteitsbijdrage

Bent u zorgverlener en heeft u ook de continuïteitsbijdrage ontvangen? Lees hier verder wat dit betekent voor uw tegemoetkoming NOW en de definitieve berekening.

Update: Voor alle zorgverleners is de definitieve continuïteitsbijdrage vastgesteld. Zorgverzekeraars Nederland heeft ons laten weten welke zorgverleners met een tegemoetkoming NOW een continuïteitsbijdrage hebben ontvangen. Met de gegevens van de definitieve continuïteitsbijdrage kunnen wij de hoogte van de tegemoetkoming NOW definitief berekenen.

Foto van een fysiotherapeut in gesprek met een patiënt.

Wat we van u verwachten nu de definitieve continuïteitsbijdrage is vastgesteld

U heeft hierover in mei een brief ontvangen. Het kan zijn dat u de definitieve berekening NOW opnieuw moet aanvragen. In de brief staat informatie die u nodig heeft om de definitieve berekening aan te vragen. Wat we van u verwachten, hangt af van uw situatie.

 

Zorgverleners met een definitieve continuïteitsbijdrage, die nog geen beslissing hebben ontvangen over de definitieve tegemoetkoming NOW

 • In onze brief over de definitieve continuïteitsbijdrage die u in mei heeft ontvangen staat of u de definitieve berekening opnieuw moet aanvragen.
 • Wilt u zelf narekenen wat de gevolgen zijn van de definitieve continuïteitsbijdrage voor uw eerder vastgestelde tegemoetkoming? Dan kunt u dit berekenen met de rekenhulp NOWchecker.

 

Als u de definitieve berekening NOW opnieuw aanvraagt:

 • Voor deze aanvraag heeft u de gegevens van uw definitieve continuïteitsbijdrage nodig.
 • U kon de definitieve berekening over de eerste en tweede aanvraagperiode tot en met 19 juli 2022 aanvragen, behalve als u wachtte op een accountantsverklaring of derdenverklaring. Dan kon u extra tijd aanvragen. In de brief staat hoe u dat kon doen.
 • Als u een accountantsverklaring of derdenverklaring heeft laten opstellen met het oude percentage omzetverlies, dan is een nieuwe verklaring niet nodig. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is verantwoordelijk voor de tegemoetkoming NOW. Dit ministerie beoordeelt dan ook uw aanvraag. Het kan zijn dat het ministerie contact met u opneemt over het gewijzigde percentage omzetverlies.
 • Als u onderdeel bent van een groep of concern en opnieuw een definitieve berekening NOW aanvraagt, dan moet u dat doen voor alle loonheffingennummers binnen de groep of het concern waarvoor u eerder een definitieve berekening NOW heeft aangevraagd. In de nieuwe aanvraag gebruikt u voor elk loonheffingennummer het nieuwe percentage omzetverlies. Het percentage omzetverlies moet namelijk voor alle loonheffingennummers binnen de groep of het concern gelijk zijn.
 • Als voor sommige loonheffingennummers binnen de groep of het concern nog niet de definitieve continuïteitsbijdrage is vastgesteld, lees dan hieronder verder.

 

Zorgverleners met een definitieve continuïteitsbijdrage, die een beslissing hebben ontvangen over de definitieve tegemoetkoming NOW

 • In onze brief over de definitieve continuïteitsbijdrage die u in mei heeft ontvangen staat of u de definitieve berekening opnieuw moet aanvragen.
 • Wilt u zelf narekenen wat de gevolgen zijn van de definitieve continuïteitsbijdrage voor uw eerder vastgestelde tegemoetkoming? Dan kunt u dit berekenen via NOWchecker.

 

Als u de definitieve berekening NOW opnieuw aanvraagt:

 • U gebruikt voor deze aanvraag de gegevens van uw definitieve continuïteitsbijdrage.
 • U kon de definitieve berekening over de eerste en tweede aanvraagperiode tot en met 19 juli 2022 aanvragen, behalve als u wachtte op een accountantsverklaring of derdenverklaring Dan kon u extra tijd aanvragen.  Dan kon u extra tijd aanvragen. In de brief staat hoe u dat kon doen.
 • Als u een accountantsverklaring of derdenverklaring heeft laten opstellen met het oude percentage omzetverlies, dan is een nieuwe verklaring niet nodig. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is verantwoordelijk voor de tegemoetkoming NOW. Dit ministerie beoordeelt dan ook uw aanvraag. Het kan zijn dat het ministerie contact met u opneemt over het gewijzigde percentage omzetverlies.
 • Bent u onderdeel van een groep of concern en vraagt u opnieuw de definitieve berekening aan? Dan moet u voor alle loonheffingennummers binnen de groep of het concern de definitieve berekening opnieuw aanvragen. Dit omdat het percentage omzetverlies bij het aanvragen van de definitieve berekening NOW voor alle onderdelen gelijk moet zijn. Als voor sommige loonheffingennummers binnen de groep of het concern nog niet de definitieve continuïteitsbijdrage is vastgesteld, lees dan hieronder verder.

 

Als niet voor alle loonheffingennummers de definitieve continuïteitsbijdrage is vastgesteld

Het kan zijn dat voor sommige loonheffingennummers binnen de groep of het concern wel een definitieve continuïteitsbijdrage is vastgesteld en voor sommige loonheffingennummers niet. In dat geval vragen wij u om contact op te nemen met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04. En wacht met het (opnieuw) aanvragen van de definitieve berekening. U krijgt van ons extra tijd om de definitieve berekening aan te vragen.

Het omzetverlies voor alle loonheffingennummers binnen het concern moet gelijk zijn. Daarom moet u voor het aanvragen van de definitieve berekening voor alle loonheffingennummers binnen het concern wachten totdat de continuïteitsbijdrage definitief is vastgesteld.

 

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met UWV Telefoon NOW via 088 – 898 20 04. Wij zijn op werkdagen van 8:00 tot 17:00 bereikbaar. Houd uw loonheffingennummer(s) bij de hand, dan kunnen wij u sneller helpen.

Let op: de informatie op deze pagina kan verouderd zijn.
Raadpleeg voor de laatste informatie rondom wet- en regelgeving altijd www.uwv.nl