Definitieve berekening

Alle werkgevers die een voorschot hebben ontvangen voor één of meerdere NOW-periodes, moeten zelf de definitieve berekening hiervan aanvragen. Op basis hiervan kan UWV berekenen op welk bedrag de werkgever recht heeft gehad. Het is belangrijk dat werkgevers deze aanvraag tijdig doen.

Bent u een zorgaanbieder en heeft u continuteitsbijdrage ontvangen? Lees dan hier meer over uw situatie en hoe u de definitieve berekening kunt aanvragen.

Definitieve berekening NOW

Van te voren uw definitieve tegemoetkoming inschatten?

Met de simulatietool kunt u van te voren alvast zelf inschatten hoe hoog uw definitieve tegemoetkoming wordt op basis van uw daadwerkelijke omzetverlies en loonsom over de periode. En kunt u hiermee inschatten of uw een deel van uw voorschot moet terugbetalen, of juist nog een nabetaling ontvangt.

Direct uw definitieve berekening aanvragen

Op dit moment kunt u de definitieve berekening voor zowel de 2e als de 3e periode NOW aanvragen. Doe dit op tijd, om te voorkomen dat u het door u ontvangen voorschot moet terugbetalen.

Video

Alles over de definitieve berekening NOW

Wanneer u een voorschot voor een NOW-regeling heeft ontvangen, moet u later zelf de definitieve berekening aanvragen. Hierbij wordt berekend op welk bedrag u exact recht heeft. En of u misschien een deel van het voorschot moet terugbetalen, of dat u juist nog een nabetaling ontvangt.

Definitieve berekening NOW
Verklaringen
Wat is omzetverlies voor de NOW?

Hoe bereken ik mijn omzetverlies?

Voor uw aanvraag tot definitieve berekening heeft u o.a. uw daadwerkelijke omzetverlies ten opzichte van de referentieperiode nodig. Bekijk hier wat u wel en niet als omzet voor de NOW moet rekenen.

Omzetverlies
Voorschot
Aanvraag

Werkgeversverhalen direct in je mailbox?

  • Meld je aan voor de nieuwsbrief!